Warning: Creating default object from empty value in /home/hjtferha/public_html/plugins/flexicontent_fields/fcloadmodule/fcloadmodule.php on line 134

Tavsiye Et. Yazdır

SAĞLIK HİZMETLERİ ARZINI ETKİLEYEN FAKTÖRLER

Görüntüleme Sayısı
: 53778 Görüntüleme
İçerik Türü
Makale
Yazar/lar
Ferhat SAYIM
İlgili Ders/Eğitimler
Sağlık Ekonomisi
Sağlık Yönetimi
Varsa İlgili Araştırma/Proje
Özet

SAĞLIK HİZMETLERİ ARZINI ETKİLEYEN FAKTÖRLER

Yazar: Ferhat SAYIM*

Özet

Sağlık piyasalarında arzı etkileyen faktörler talebi etkileyen faktörlerin önünde olabilmektedir. Sağlık piyasalarının yapısı, sağlık hizmetinin özelliklerinden etkilenmektedir. Sağlık hizmetlerinde arzın talebi şekillendirme potansiyeli oldukça yüksek olmaktadır. Bu çalışmada arzı etkileyen faktörler sağlık hizmetleri arzı açısından ele alınmaktadır. Literatürdeki her bir faktörün, sağlık hizmetleri özelinde nasıl bir mekanizmayla arzı etkildeğine dair tespitlerde bulunulmaya çalışılmaktadır.

Anahtar Kelimeler: Sağlık Hizmeti, Sağlık Ekonomisi, Sağlık Hizmeti Özellikleri, Sağlığın Finansmanı, Sağlık Hizmetleri Arzı



* Yalova Ün.İİBF.Öğretim Üyesi-www.ferhatsayim.net-(Makale konusunu geniş sayılabilecek “piyasa ve etik” bağlamında kaynakçada bilgileri yer alan “Sağlık Piyasası ve Etik” kitabında inceleyebilirsiniz. )

Yayınlandığı Dergi
Sayfa Gezinti
Önceki [22] Sonraki [16]

Tanımlanmış Sayfalardaki İçeriklerin Sorumluluğu Sayfa Sahipleri Üzerindedir.!!!İçerik, Akademik Metin ve Araştırma Metinlerini Kaynak Göstermeden Kullanmayınız!!!