Tavsiye Et. Yazdır

Araştırma Metodolojisi-Yontemi Bahar-Final 2021

Değerli Öğrencilerim

Final sınavınız. 2 Haziran Çarşamba 20.30 de yapılacaktır. 

Sınav Kuralları Genel Metin(Öğrencilerin geneli için bu sınava yönelik)

Yanlış doğruyu götürmektedir diye bir uygulama yoktur. Sınavınız derste anlatıldığı şekilde test olacaktır. Sınav başlangıç saatinde sistemde hazır bulunmanız gerekmektedir.(Şu iki saat arasında sınava istenildiği zaman sınava girebilirsiniz diye bir uygulama yoktur. Yoktur. Yoktur.) Yanınızda olmadığımız için kitap kontrol imkanımız bulunmamaktadır. Ancak soruları ve cevapları whatsapp vb. ortamlarda paylaşmak fotografını çekmek, öğrenciler arasında telekonferans, telefon vb. görüşmeler- paylaşımlar yasaktır. Bu tür işlemler yapanlar olası, sınavlarının iptali, sıfır almaları ile diğer cezai yaptırımları kabullenmiş olur. Bu tür işlemlerin ve paylaşımların ekran görüntüsünü bazı arkadaşlarınız  ya da siz bölüm ve okul yönetimine iletebilirsiniz. Sınavın teknik altyapısı ve uygulanması okulumuz yönetimine aittir. Dolayısıyla okulun sizden talep ettiği teknik hazırlığı eksiksiz şekilde yapın. Sınav için imkan dahilindeki bütün önlemlerinizi zamanında alın ve yarım saat öncesinde bilgisayarın karşısında hazır olun. Yarım saat öncesinde hazır bulunun. Hazır bulunun. Hazır bulunun. Hazırlıkları son dakika değil öncesinde yapın ve kontrol edin.  İnternet bağlantınızın kalitesi vb. hususların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. unutmayın. unutmayın. Unutmayın!!..  Sistemin çalışmadığı durumda sayfa yenileme vb. düzeltmeleri deneyin. Okulun sistemi ile ilgili bir sorun yaşanırsa bununla ilgili çözülmesi için hemen sınav anında mail(f_sayim@hotmail.com) ile iletişime geçin ve bu şarttır. Maili hemen sınav anında atın. Hemen sınav anında. Hemen sınav anında!!...Bu sorunu bildirdiğinizde okulun sisteminde yoğunluğa bağlı bir sorun varsa süre uzatılması yoluna gidilecektir. Siz bu arada sakin bir şekilde sisteme girmeyi denemeye devam edin. Girene kadar sakin bir şekilde devam edin. Ve sorun devam ediyorsa arasıra mail atın. Sisteme girebildikten sonra sınavınızı yapın. Bütün bunların dışında bir sorun varsa ve okulun sisteminden kaynaklandığını iddia ediyorsanız bilgi işlem elemanlarının böyle bir sorun olduğunu doğrulamaları gerekmektedir. Bilgi işlem elemanlarının böyle bir sorun olduğunu doğrulamaları gerekmektedir... ... Son olarak sınav sorularının çözümlerini birbirinize vermeyin. Aynı doğruları ve aynı yanlışları yapan kişilerin durumları sistemdeki çalışma ile tespit edilebilmektedir. Böyle kopya işlemlerine girişmeyin. Girişmeyin. Girişmeyin. Girişenler bunun karşılığı olan resmi işlemleri ve yönetmelikteki cezasını okusun. Net bir şekilde okusun. Net bir şekilde okusunlar. Hepinize başarılar…

Taahüt olmamakla birlikte aşağıdaki bilgiler ipucu olarak verilmektedir. Bağlayıcılığı yoktur. Buna göre sınavın kapsamı için kitabın 3.baskısındaki düzene göre Giriş bölümü dahil başından 11.Bölümün sonuna kadarki kısmı ele almanız tavsiye edilir. Sorular için 0-11.Bölümler dahil arası aralığa çalışmanız tavsiye edilir. Bazı sorularda kavramların tanımı verilmekte şıklardan hangisinde kavramın ismi olduğu sorulmakta bazılarında ise kavram sorulmakta şıklarda tanımlar yer almaktadır. Bazı sorularda aşağıdakilerden hangileri "..."nun özelliğidir ya da açıklamasıdır vb. Bazılarında ise yukarıda sayılanlar aşağıdakilerden hangisinin özelliğidir, açıklamasıdır vb. şeklinde olabilmektedir. Yada kavramın kapsamı sorulabilmektedir. Sınav saatinden önce imkan dahilindeki bütün önlemleriniz alarak hazır olun.

 

Sınav süresi 1 saat değildir- 25 dk civarı düşünülmektedir(artı-eksi). Soru başına 1,5 – 2 dakika belki. Sınavda süreniz kısıtlı olacaktır. Aranızda konuşmanız fotoğrafını çekmeniz, sistemi durdurmanız, aranızda tartışmanız vb. süreniz olmayacaktır. Muhtemelen cevapladığınız ya da atladığınız soruya dönüşünüz de mümkün olmayacaktır. Sistem bunu kısıtlayacaktır. Dolayısıyla hazırlığınızı buna göre yapın. Yanlışın doğruyu götürmesi uygulaması yoktur. Çalışana bu açıklamalar fazlasıyla yeter sanırım. Gerekirse yeniden mail atılır. Hepiniz sağlıcakla kalın. Başarılar

Sınavla ilgili güncel açıklamayı bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Bilgilerde ekleme ve çıkarma mümkündür. O yüzden ara sıra kontrol edin.

Tanımlanmış Sayfalardaki İçeriklerin Sorumluluğu Sayfa Sahipleri Üzerindedir.!!!İçerik, Akademik Metin ve Araştırma Metinlerini Kaynak Göstermeden Kullanmayınız!!!