Tavsiye Et. Yazdır

Bilimsel Arastirma Yont Ara Sınav Duyurusu

Sevgili Lisansüstü Öğrencilerim(Araştırma Yöntemleri),

Şu an için odaklanacağınız nokta sınavdır. Hangi sınıfların ya da kimlerin ödev alabileceği, sayfa sınırları vb. hususlar sınav neticesi ile kişinin ders takip durumu vb. hususlara göre sınavdan sonra netleşecektir.....Ayrıca internet bağlantınızın kalitesi vb. sizin sorumluluğunuzdadır.

9 Aralık Çarşamba 19.00 da bir ara sınav yapılacaktır. Test şeklinde olacaktır. Yanınızda olmadığımız için kitap kontrol imkanımız yoktur. Ancak soruları ve cevapları whatsapp vb. ortamlarda paylaşmak fotografını çekmek, öğrenciler arasında telekonferans, telefon vb. görüşmeler- paylaşımlar yasaktır. Bu tür işlemler yapanlar olası, sınavlarının iptali, sıfır almaları ile diğer cezai yaptırımları kabullenmiş olur. Bu tür işlemlerin ve paylaşımların ekran görüntüsünü bazı arkadaşlarınız  ya da siz bölüm ve okul yönetimine iletebilirsiniz. Sınavın teknik altyapısı ve uygulanması bölüm ve okulumuz yönetimine aittir. Dolayısıyla teknik vb. sorunlarınız için bölüm yönetimi ile muhatap olacaksınız. Sınav için imkan dahilindeki bütün önlemlerinizi alın ve yarım saat öncesinde sistemin başında olup bekleyin. Okulun sınav sisteminden kaynaklanmadığı müddetçe telafi sınavı söz konusu değildir. Çok zorunlu şartlar çıkması durumunda düzenlense bile katılmak için teknik aksaklık için kanıt vb. bazı şartlar isteneceği, herkesin katılamayabileceği ve telafi sınavının sorularının farklı sayıda ve farklı yapıda olarak avantaj durumunun bu sınavdan farklı olabileceğini gözönüne alın. 

Taahüt olmamakla birlikte aşağıdaki bilgiler ipucu olarak verilmektedir. Bağlayıcılığı yoktur. Buna göre sınavın kapsamı için kitabın 3.baskısındaki düzene göre başından 10.Bölümün sonuna kadarki kısmı ele almanız, bu aralığa çalışmanız tavsiye edilir. Bazı sorularda kavramların tanımı verilmekte şıklardan hangisinde kavramın ismi olduğu sorulmakta bazılarında ise kavram sorulmakta şıklarda tanımlar yer almaktadır. Bazı sorularda aşağıdakilerden hangileri "..."nun özelliğidir ya da açıklamasıdır vb. Bazılarında ise yukarıda sayılanlar aşağıdakilerden hangisinin özelliğidir, açıklamasıdır vb. şeklinde olabilmektedir. Yada kavramın kapsamı sorulabilmektedir. Sınav saatinden önce imkan dahilindeki bütün önlemleriniz alarak hazır olun.

Sınav süresi 1 saat değildir- 30 dk civarı düşünülmektedir(artı-eksi). Soru başına 1,5 – 2 dakika belki. Sınavda süreniz kısıtlı olacaktır. Aranızda konuşmanız fotoğrafını çekmeniz, sistemi durdurmanız, aranızda tartışmanız vb. süreniz olmayacaktır. Muhtemelen cevapladığınız ya da atladığınız soruya dönüşünüz de mümkün olmayacaktır. Sistem bunu kısıtlayacaktır. Dolayısıyla hazırlığınızı buna göre yapın. Yanlışın doğruyu götürmesi uygulaması yoktur.  Hepiniz sağlıcakla kalın. Başarılar

Sınavla ilgili güncel açıklamayı bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Bilgilerde ekleme ve çıkarma mümkündür. O yüzden ara sıra kontrol edin.

Tanımlanmış Sayfalardaki İçeriklerin Sorumluluğu Sayfa Sahipleri Üzerindedir.!!!İçerik, Akademik Metin ve Araştırma Metinlerini Kaynak Göstermeden Kullanmayınız!!!