Tavsiye Et. Yazdır

A.R&D Araştırma ve Yazım Yönergesi(Araştırmacı ve Öğrencilere Yol Göstermek Amaçlı Hazırlanmıştır. www.ferhatsayim.net )

Genel Kurallar

*Kaynakçanıza yazacağınız kaynak eserler sadece sizin bizzat dipnot vererek faydalandığınız eserler olmalıdır.

*Hangi kaynağa nasıl dipnot vereceğiniz üniversitenizin ya da kurumunuzun tez-proje yazım kılavuzunda gösterilmektedir.

*Sizin bizzat ulaşmadığınız bir dipnot yada kaynağı, çalışmanızda asla kendi dipnot yada kaynağınız gibi göstermeyin. Yararlandığınız kaynaktaki dipnot yada kaynakları kendiniz görmüş gibi çalışmanızda belirtemezsiniz. Gerekli olduğunu düşünüyorsanız ulaşmaya çalışırsınız. Genel bir ifade ise sizin gördüğünüz kaynağa alıntı yaparsınız, bu dipnot verme onun da başka kaynaktan aldığını ifade edecek şekilde olmalı; örneğin

-"..... ilgili farklı tanımlar bulunmaktadır.(kaynağa dipnot)

"tanım 1"

"tanım 2"

*Bir kaynaktan aynen yapılan alıntı aralıksız yarım sayfayı geçmemeli mümkün olduğu kadar farklı kaynakların ifadeleri mix edilmeli. Ancak konu bütünlüğünün korunmasına dikkat edilmeli gerekli bağlantı cümlelerini aralara koymalısınız.

*Çeşitli kanun, düzenleme, rapor vb. durumlarda daha uzun alıntılar gerekse bile bunu metin içinde mümkün olduğunca az yapmanızı tavsiye ediyoruz. Alıntıyı eklere dahil edebilirsiniz. Metinde özet bilgiler kullanabilirsiniz.

*Dipnotlarda yoğunlaşma olmamalı arka arkaya aynı kaynağa 3'den fazla atıf yapılmamalı araya başka kaynaklar alınmalıdır.

*Çalışmada başlık ve hacim dağılımı dengeli olmalıdır. Çalışma makul sayıda bölüme ayrılmalıdır. Genelde Giriş ve Sonuç hariç 3-4 bölüm yeterli görülür. Bölümlendirme yapılırken kapsanan toplam hacimlerin bütün bölümler için birbirine yakın olmasına çalışılmalıdır. Bölüm içi başlıklar da dengeli dağıtılmalı başlık silsilesi gözetilmelidir.

*Aynı başlık altında çok uzun bir metinle devam edilmemeli gerekli yerlere alt seviye yada aynı seviye başlıklar yerleştirilmelidir.

*Gereksiz başlık kullanılmamalı. Başlık kullandığınız metin ayrı bir başlık kullanmaya değecek açıklamaya ve hacme sahip olmalı, özel bir açıklama yoksa sadece madde işareti kullanımı yeterli olur.

*Başlık altı metnin hacmi için sınırlar koyamasak ta ortalama olarak başlık altı metinlerin en az yarım sayfa en fazla 1-1,5 sayfa içeriğe sahip olmasını tavsiye edebiliriz.

Tanımlanmış Sayfalardaki İçeriklerin Sorumluluğu Sayfa Sahipleri Üzerindedir.!!!İçerik, Akademik Metin ve Araştırma Metinlerini Kaynak Göstermeden Kullanmayınız!!!