Warning: Creating default object from empty value in /home/hjtferha/public_html/plugins/flexicontent_fields/fcloadmodule/fcloadmodule.php on line 134

Tavsiye Et. Yazdır

Türkiye’nin Sağlık Turizmi Açısından Son Beş Yıldaki Dünya Ülkeleri İçindeki Konumu ve Gelişmeleri

Görüntüleme Sayısı
: 49443 Görüntüleme
İçerik Türü
Makale
Yazar/lar
Sercan EDİNSEL
Orhan ADIGÜZEL
İlgili Ders/Eğitimler
Sağlık Yönetimi
Varsa İlgili Araştırma/Proje
Özet

Öz Turizm ekonomik ve sosyal yönlerden ülkeler için giderek önemi daha da artan sektör durumuna gelmektedir. Denize girmek, boş zaman geçirmek v.b gibi faktörlerle ön plana çıkan turizm günümüzde daha çok sağlık bakımından yapılan gezi ve tatil olarak ön plana çıkmaktadır. Bu çalışmanın öncelikli amacı; Türkiye’nin sağlık turizmi açısından son beş yıl içerisinde kaydettiği gelişmeleri değerlendirmektir. Bu değerlendirme neticesinde ülkemizin üstünlükleri, risk ve tehditleri hakkında bilgi edinilecek ayrıca daha istikrarlı ve kararlı uygulama ve hedeflere sahip olunacaktır. Diğer yandan dünyada sağlık turizminin mevcut durumu, sağlık turizminin dış kaynak kullanım aracı olarak yorumlanması ve sağlık turizminin avantaj-dezavantajları gibi konular değişik kaynaklardan incelenerek kuramsal olarak değerlendirmeye çalışılmıştır. Özellikle Türkiye’nin sağlık turizmi konusunda avantaj-dezavantajları ve geleceğe yönelik fırsatları; ülke turizminin çeşitlendirilmesi, ülke ekonomik boyutları ve alternatif turizm olanakları kapsamında irdelenmektedir. Anahtar Kelimeler: Turizm, Sağlık Turizmi, Alternatif Turizm. JEL Sınıflandırma Kodları: I10, I15, I18. Turkey’s Place and Its Developments in the World Countries In Terms of Health Tourism within the Last Five Years Abstract Tourism is becoming more important for countries in the economic and social aspects. Tourism is coming fore as swimming and spending leisure time. But today tourism is coming fore as health care trips and vacations. Te primary objective of this study is to evaluate the progress of Turkey in terms of health tourism within the five years. As a result of this evaluation we will obtain the information about our country’s superiorities, risks-threats and also we have more stable and steady applications and targets. On the other hand current situation of health tourism in the world, interpretation of health tourism as a means of outsourcing and issues such as advantages and disadvantages of health tourism have been studied theoretical evaluation and examined from different sources. Especially Turkey’s advantages-disadvantages, future opportunities in the health tourism is discussed in the possibilities of diversification of the country’s tourism and alternative tourism opportunities. Keywords: Tourism, Health Tourism, Alternative Tourism. JEL Classification Codes: I10, I15, I18.

Sayfa Gezinti
Önceki [36] Sonraki [2]

Tanımlanmış Sayfalardaki İçeriklerin Sorumluluğu Sayfa Sahipleri Üzerindedir.!!!İçerik, Akademik Metin ve Araştırma Metinlerini Kaynak Göstermeden Kullanmayınız!!!