Warning: Creating default object from empty value in /home/hjtferha/public_html/plugins/flexicontent_fields/fcloadmodule/fcloadmodule.php on line 134

Tavsiye Et. Yazdır

SAĞLIK HİZMETİNİN ÖZELLİKLERİ

Görüntüleme Sayısı
: 66176 Görüntüleme
İçerik Türü
Makale
Yazar/lar
Ferhat SAYIM
İlgili Ders/Eğitimler
Sağlık Ekonomisi
Sağlık Yönetimi
Varsa İlgili Araştırma/Proje
Özet

SAĞLIK HİZMETİNİN ÖZELLİKLERİ

Yazar: Ferhat SAYIM*

Özet

Bu çalışmada bir refah ölçüsü olarak kabul edilen ve ekonomi literatüründe de giderek daha fazla yer alan sağlık sektöründe üretilen hizmetlerin temel özelliklerine değinilmektedir. Sağlık hizmetlerinin kapsamına değinildikten sonra özellikleri ele alınmaktadır. Sağlık hizmeti özelliklerinin farklı kaynaklarda hangi başlıklarla yer aldığında dair bilgiden sonra bu çalışmada esas alınan sıralama ve özellikler tanımlanarak ele alınmaktadır. Bu tanımlamalardan sonra ise bu özelliklerin piyasa mekanizması içersinde nasıl ele alınabileceğine dair kısa değerlendirme yapılarak diğer makalaelerde ele alınan daha geniş değerlenirmeler için zemin hazırlanmaktadır.

Anahtar Kelimeler: Sağlık Hizmeti, Sağlık Ekonomisi, Sağlık Hizmeti Özellikleri, Sağlık Yönetimi, Sağlık Kurumları Yönetimi



* Yalova Ün.İİBF.Öğretim Üyesi-www.ferhatsayim.net-(Makale konusunu geniş sayılabilecek “piyasa ve etik” bağlamında kaynakçada bilgileri yer alan “Sağlık Piyasası ve Etik” kitabında inceleyebilirsiniz. )

Yayınlandığı Dergi
Sayfa Gezinti
Önceki [21] Sonraki [17]

Tanımlanmış Sayfalardaki İçeriklerin Sorumluluğu Sayfa Sahipleri Üzerindedir.!!!İçerik, Akademik Metin ve Araştırma Metinlerini Kaynak Göstermeden Kullanmayınız!!!