Tavsiye Et. Yazdır

Bankalarda Kredi Karşılıkları Sistemi ve Vergisel İncelemesi

Görüntüleme Sayısı
: 18824 Görüntüleme
İçerik Türü
Kitap
Yazar/lar
Ferhat SAYIM
İlgili Ders/Eğitimler
Banka-Finansal Kurumlar
Varsa İlgili Araştırma/Proje
Özet

Bu kitabın amacı bankacılık sektöründe kredi karşılıkları sistemini ve bu sistemin vergi karşısındaki durumunu ortaya koymaktır.

Birinci bölümde, karşılıkların ayrılma gerekçesi olan risk kavramı ve teorik bazda karşılık kavramı ile kredi karşılıkları incelenmiştir.

İkinci bölümde kredi karşılıkları konusunda düzenlemelerin dünya örneklerine Dünya Bankasının bir çalışması çerçevesinde göz atılmıştır. Aynı kriterlerde Türkiye’deki durum ortaya konmuştur. On ülke ayrı ayrı incelenmiştir.

Üçüncü bölümde kredi karşılıkları, Türk hukuk sistemindeki yeriyle ele alındıktan sonra mevzuattaki son haliyle karşılık ayırmanın usul ve esasları ayrıntılı olarak incelenmiştir. Ayrıca uzun bir hazırlık sürecinden sonra Haziran 2004’te yayınlanan ve Basel II olarak adlandırılan Yeni Sermaye Yeterliliği Uzlaşısı’nın kredi karşılığı mevzuatına muhtemel etkisine değinilmiştir.

Dördüncü ve son bölümde ise kredi karşılıklarının algılanışı, yedek akçe ve kısaca değerleme, tüm karşılıkların vergi matrahlarından indirilmesi ile kredi karşılıklarının matrah indirimindeki durumu işlenmiştir.

Kitap İstek Formu
qlform generator by ql.de
Sayfa Gezinti
Önceki [1] Sonraki [13]

Tanımlanmış Sayfalardaki İçeriklerin Sorumluluğu Sayfa Sahipleri Üzerindedir.!!!İçerik, Akademik Metin ve Araştırma Metinlerini Kaynak Göstermeden Kullanmayınız!!!