Warning: Creating default object from empty value in /home/hjtferha/public_html/plugins/flexicontent_fields/fcloadmodule/fcloadmodule.php on line 134

Tavsiye Et. Yazdır

SAĞLIK HİZMETLERİ TALEBİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER

Görüntüleme Sayısı
: 61596 Görüntüleme
İçerik Türü
Makale
Yazar/lar
Ferhat SAYIM
İlgili Ders/Eğitimler
Sağlık Ekonomisi
Sağlık Yönetimi
Varsa İlgili Araştırma/Proje
Özet

SAĞLIK HİZMETLERİ TALEBİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER

Yazar: Ferhat SAYIM*

Özet

Her ne kadar sağlık piyasaları talep yönlü değil arz yönlü işleyebilse de, sağlık piyasalarının da içinde bulunduğu genel piyasada bir çok sektör talep yönlüdür. Sektörel özellikler incelenirken de çoğunlukla talep yönlü ele alınmaktadır. Zaten kullanılan bu sistematiğin sağlık piyasaları için nasıl işlediğine dair incelemenin yapılabilmesi için de öncelikli olarak talebi etkileyen faktörlerin neler olduğunun ortaya konmasına ihtiyaç bulunmaktadır. Bu çalışmada da bu faktörler artaya konarak sağlık piyasasında yansımalarına değinilmektedir.

Anahtar Kelimeler: Sağlık Hizmeti, Sağlık Ekonomisi, Sağlık Kurumları Yönetimi, Sağlığın Finansmanı, Sağlık Piyasaları, Sağlık Hizmetleri Talebi,



* Yalova Ün.İİBF.Öğretim Üyesi-www.ferhatsayim.net-(Makale konusunu geniş sayılabilecek “piyasa ve etik” bağlamında kaynakçada bilgileri yer alan “Sağlık Piyasası ve Etik” kitabında inceleyebilirsiniz. )

Yayınlandığı Dergi
Sayfa Gezinti
Önceki [23] Sonraki [15]

Tanımlanmış Sayfalardaki İçeriklerin Sorumluluğu Sayfa Sahipleri Üzerindedir.!!!İçerik, Akademik Metin ve Araştırma Metinlerini Kaynak Göstermeden Kullanmayınız!!!