Yazdır

Araştırma ve Tez Yazım Yöntemleri

Görüntüleme Sayısı
: 19504 Görüntüleme
İçerik Türü
Kitap
Yazar/lar
Ferhat SAYIM
İlgili Ders/Eğitimler
Araştırma Yöntemleri
Akademik Okuma Yazma
Metodoloji
Varsa İlgili Araştırma/Proje
Özet

2.Baskı Çıktı

Kitapta teorik bilgiye öz olarak yer verilirken, konuların anlaşılması için bol uygulama ve örneklere yer verilmiştir. Tez hazırlayan öğrencilerin en fazla hata yapıp uyarıldıkları konulara öncelik verilerek, tez-proje aşamasına geçen öğrencinin yöntem bilgisi yönünden daha hazır hale getirilmesi amaçlanmıştır.

Tez-proje yazımında yapılan yanlışlara ilişkin verilen 53 örnek metin, yazarın tez-proje danışmanlığını yürüttüğü öğrencilerinin çalışmalarını hazırlarken yaptıkları hatalardır. Araştırma yöntemleri derslerinde daha çok pratik yapılabilmesi amacıyla, kitapta okuyucunun doldurması için bırakılmış 80'den fazla tablo ya da uygulama kutucuğu bulunmaktadır. Ayrıca kitabın son kısmında, tez-proje öğrencilerinin hazırladıkları çalışmaları teslim etmeden önce teste tabi tutabilecekleri, 28 maddeden oluşan kontrol tablosu (check-list) bulunmaktadır.

Saha çalışmaları ile ilgili olarak; 64 soru içeren iki anketin soru metinlerinin oluşturulması aşamaları ve yapılan yanlışlar açıklamalı olarak gösterilmiş, düzeltme yolları anlatılmıştır. Görüşmeye dayalı formla veri toplamak için ayrı bir örnek uygulamaya da yer verilmiştir.

Kitap İstek Formu
qlform generator by ql.de
Sayfa Gezinti
Sonraki [14]